vrijdag 16 juni 2017

De tuin in juni.

Het is half juni en dus tijd voor mijn maandelijkse tuinfoto's. Over het algemeen ziet de tuin er goed uit al kun je zien dat hier en daar de planten nog aan moeten sterken na de laatste veranderingen. Planten die nog op hun vertrouwde plekje staan, doen het duidelijk beter. Dat is goed te zien bij de Vrouwenmantel en de Geitenbaard. De houten sculptuur achter de geitenbaard is nog maar nauwelijks te zien.



Ook de Lavatera groeit en bloeit weer volop na haar snoeibeurt in het voorjaar. Ze overwoekert de Salvia die het toch al moeilijk heeft na haar verhuizing en al gehalveerd is.



De laagblijvende Tuingeranium met haar felroze bloemetjes heeft het prima naar haar zin bij de donkerbladerige Heucheria. Ze heeft wat meer ruimte gekregen en maakt daar dankbaar gebruik van.


Maar ook een aantal nieuwkomers doen het goed. Zo is er een blauwe Campanula aan komen waaien,  heeft een licht-roze Tuingeranium zelf een plekje uitgekozen en Roze Prikneus, witte Monnikskap en Vingerhoedskruid vinden hun nieuwe plekje prima.
  

Elke keer als ik thuiskom en mijn tuin zie, ben ik weer blij!


                                   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten