maandag 15 februari 2016

Klaar voor Dromenland

Lady of jewels
Op een dagje uit zag ik een bordje 'brocante' langs de weg staan. Ik vind dat soort bordjes erg verleidelijk en kan ze zelden weerstaan. Even kijken dus. In de boerenschuur stond mijn bed: een oude twijfelaar met twee nachtkastjes en nog een bijbehorend kastje met drie-delige spiegel. Voor een prikkie! Meenemen dus. De spiraal ging op het dak van de auto, het twee-delige matras en de meubels (bed kon uit elkaar) gingen achterin de auto, op weg naar Jans' huisje. In eerste instantie heb ik het bed zo op mijn slaapkamer gezet maar inmiddels heeft het een verfje, een lattenbodem en nieuw matras gekregen. De spiegel hangt aan de muur, het kastje biedt plaats aan mijn 'lady of jewels' en de nachtkastjes doen beneden dienst als t.v.-meubel. Ik vond het leuker een oud, geverfd plantentafeltje en een kruk als nachtkastjes neer te zetten. De kruk heeft nog een grijs hoesje van gehaakt textiel-garen gekregen. Tot slot nog een rond vloerkleedje gehaakt en...
Klaar voor dromenland!

Of toch niet...

Intussen had een van mijn wit geverfde muren een grijs wolkenpatroon gekregen: schimmel! Het zag er naar uit dat ik een vochtprobleem had, afkomstig van het dak. Een voor hulp ingeroepen loodgieter constateerde een lekkage in een hoek van de dakgoot. Het druppelde daar inderdaad. Na zijn reparatie dacht ik de slaapkamermuur opnieuw te gaan verven. Eerst goed laten drogen natuurlijk. Aan het eind van de zomer was de muur echter nog niet droog. Dan nog maar eens wat dakspecialisten laten kijken. De meningen waren verdeeld: de een dacht dat het probleem bij het oude dakraam zat, een ander vond dat het probleem zat in de kilgoot aan de voorkant. Weer een ander leek het beste de oude dakpannen voor en (om latere problemen te voorkomen) achter te vervangen evenals de kilgoot voor en achter. Ik heb Willem, de man van de kilgoot aan de voorkant, de klus laten klaren. Hij heeft panlatten vervangen, een kunststof materiaal over de kilgoot heen gelegd, de dakpannen beter neergelegd en later heeft hij ook het (inderdaad oude) dakraam vervangen.
Afgelopen zomer was mijn slaapkamermuurtje droog. Ik moet hem nu echt eens opnieuw gaan verven!








2 opmerkingen:

  1. Fijn dat het nu met je muur goed is. Ik vind de vogeltjes wel erg mooi,ben benieuwd of je er nog toe komt om ze te schilderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja, ouderdom komt met gebreken, ook bij een huis 😁! Ik slaap nu weer lekker als het regent!

    BeantwoordenVerwijderen