Op de lege plekken heb ik nog wintersalade-mix gezaaid, een mengeling van veldsla, winterpostelein, raketsla, spinazie, kervel, landkers, tuinkers en biet. Een complete groentetuin in één mix. Ik ben benieuwd.
Bietensalade a la Jamie:
Maak de bietjes schoon en kook ze in ongeveer 45 minuten gaar.
(Of gebruik 250 gram gekookte bietjes.)
Laat ze uitlekken en afkoelen, snijdt ze dan in stukjes en doe ze in een kom.
Schenk er een paar scheuten balsamicoazijn bij en een paar scheuten extra-vierge olijfolie.
Pers ongeveer een halve citroen uit boven de kom.
Hak een bosje bladpeterselie fijn en doe het grootste gedeelte bij de bietjes.
Roer even alles door elkaar en doe het over in een serveerschaal.
Strooi het laatste beetje peterselie eroverheen en verkruimel 50 gram feta er boven.
Besprenkel de salade met nog wat extra-viereg olijfolie en voilà!
Ik varieer er op los (a la Jhet): met rucola erbij, munt in plaats van peterselie of met appel, walnoten en zachte geitenkaas erbij (goed gevuld lekker als maaltijdsalade). Allemaal lekker!
Volgend jaar zaai ik ze weer!
Klinkt goed!
BeantwoordenVerwijderenEn smaakt goed!
Verwijderen